Wat je nodig hebt als je gaat vissen op grote vissen

Wat je nodig hebt als je gaat vissen op grote vissen

21 september 2020 Uit Door Redactie

Wie kent het niet: vissen. Sommigen vinden het niet zo leuk, sommigen vinden het wel eens leuk om te doen en voor anderen is het hun grootste hobby. Het is maar net een kwestie van smaak. Wel is iedereen het erover eens dat grote vissen de leukste zijn. Ze zijn speciaal en indrukwekkend. En het is bovendien knap als je er ook maar één weet te vangen. Om te jagen op grote vissen, denk aan forellen en karpers, dan zijn er een aantal voorbereidingen die je kunt treffen.

Vissen op forel

Forellen zijn vissen die voornamelijk voorkomen in koele en schone meren. Ze worden ook vaak gebruikt in visgerechten en daarnaast wordt er op gevist door vissers. Het zijn mooie vissen die relatief groot kunnen zijn. Het is daarom voor vissers en enthousiastelingen een leuke taak er één te vangen. Wanneer je op forel wil gaan vissen, zijn er ook speciale soorten aas. Een voorbeeld is forellendeeg, ook wel Powerbait genoemd. Dit is kneedbaar deeg waarmee forellen kunnen worden binnengehengeld. Ze zijn er in verschillende kleuren en merken. Het verschil in kleuren is ideaal wanneer de kleur van het water het toestaat.

Vissen op karper

Karpers zijn over het algemeen ook grote vissen. Ze kunnen tot wel 1 meter 20 lang worden. Dit is dan voor veel vissers ook een leuke vis om te vangen als ze gaan voor een grote vis. Wanneer je wil vissen op karpers, dan is het ook goed om te weten wanneer ze het meest actief zijn. Meestal zijn karpers vroeg in de ochtend en/of in de avonden het meest actief. Je maakt dan ook de meeste kans om ze te vangen. Zorg daarnaast voor het juiste aas en voor goede haken. 

Hengel

Er zijn verschillende soorten hengels, voor beginner tot gevorderde en van duur tot goedkoop. De standaard hengel die vaak wordt gebruikt wordt ook wel een vaste hengel genoemd. Deze zijn zeer goedkoop en in combinatie met een dobbertje zou je al kunnen vissen. Wil je wat specifiekere vissoorten vangen of het groter aanpakken, dan zul je met een werphengel, spinhengel of een speciale karperhengel moeten gaan vissen.