Wat is dassengaas, en waarvoor wordt dit gebruikt?

Wat is dassengaas, en waarvoor wordt dit gebruikt?

14 oktober 2020 Uit Door Redactie

Dassengaas is ook wel bekend als nertsengaas of muskusrattengaas in de volksmond. Het stevig dassengaas is gemaakt van stevige verzinkte gaas met een liggende maas, dit zorgt ervoor dat het gaas zeer stevig en sterk is. Het wordt vooral gebruikt om wildpassages af te bakenen, en leefgebieden van dieren af te bakenen. Dieren zoals vossen, everzwijnen, otters, edelherten, dassen en nog veel meer worden beschermd. De dieren worden vooral voor verkeersongevallen beschermd door het gaas, en dit wordt gedaan omdat veel wilde dieren hierdoor sterven.

Is stevig dassengaas geschikt voor andere dieren?

Dit gaas is zeker en vast geschikt voor verschillende soorten dieren. Je kunt het gaas gebruiken voor het faunabeheer, maar ook bijvoorbeeld voor je konijnen, kippen, cavia’s en nog veel meer. Met dit gaas kun je heel de tuin omheinen, zodat je dieren vrij kunnen rondlopen in de tuin. Het gaas heeft niet al te grote gaten, waardoor de dieren dus niet kunnen ontsnappen, en daardoor is het geschikt voor grote en kleine dieren.

Hoe wordt het gaas geplaatst?

Als je het stevig dassengaas wilt plaatsen, moet je een paar stappen doorgaan. Eerst moet je dus het dassengaas aanschaffen, dat kun je doen via onze website. Op de website hebben we verschillende soorten gaas, waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is. Als je de gaas uiteindelijk thuis geleverd krijgt of komt afhalen in de winkel, dan kan de installatie beginnen. Het gaas wordt meestal minsten 20cm ingegraven, zodat dieren niet onderdoor het gaas kunnen graven. Het wordt aan de bovenkant ook geplooid naar de kant waar de dieren vandaan komen, om er zo voor te zorgen dat dieren niet over het gaas kunnen springen. Als je meer informatie wilt over het plaatsen van het gaas, bezoek dan zeker onze website.