Ontspannen voor je hond

Ontspannen voor je hond

19 oktober 2020 Uit Door Redactie

Met een hondenmand kopen koop je in principe een comfortabele plaats voor je hond om in te rusten, even tot zichzelf te komen om later weer uitgerust verder te kunnen. Veel mensen weten niet goed hoe belangrijk een mand voor de hond is, spieren en gewrichten moeten ook tot rust komen bij de hond. En misschien nog wel het belangrijkste wat een mand voor de hond voorkomt, voldoende rust voorkomt ook stress bij de hond. Je hond moet zich geregeld even terug kunnen trekken als die dat wilt om tot rust te komen of te slapen.

hondenmand kopen

Wat is een goede hondenmand?

Je vraagt je al snel af bij een hondenmand kopen wat een goede mand is, dit kan van een aantal factoren afhangen. In principe heeft iedere hondenmand positieve punten, het ligt er net aan wat voor hond je hebt of de mand geschikt is. Een opstaande rand bij een mand waar je hond lekker tegenaan kan liggen is altijd goed, natuurlijk moet je er wel opletten dat de rand niet te hoog is zodat je hond er over struikelt als die zijn mand in wil. Vaak is dit het geval bij de wat kleinere honden, een grotere hond stapt er met speels gemak overheen.

hondenmand kopen

Verschillende soorten stof voor een mand

Het zal je opvallen bij een hondenmand kopen dat je verschillende soorten stof hebt om uit te kiezen. Is je hond nog klein en groeit deze nog dan is het verstandig om een mand te kopen waarin je hond kan groepen. De hoogte van de rand is ook belangrijk, hoe groter de hond hoe hoger de rand mag zijn waar die tegenaan kan liggen. Of je een ronde of rechte mand koopt maakt niet uit, dat is een persoonlijke keuze. De ondergrond moet wel lekker van een zachte stof zijn zodat je hond comfortabel in zijn mand ligt.