Alles wat je moet weten als je overweegt Rhodesian Ridgebacks aan te schaffen

Alles wat je moet weten als je overweegt Rhodesian Ridgebacks aan te schaffen

13 oktober 2020 Uit Door Redactie

Voor veel mensen is het lastig om de keuze te maken tussen verschillende hondenrassen. Dat is logisch aangezien er zo ontzettend veel verschillende hondenrassen zijn. Rhodesian ridgebacks staan bij veel mensen bekend als vrij agressieve honden. Dit is in de praktijk meestal niet het geval. Dat is dan ook de reden dat dit hondenras behoorlijk ondergewaardeerd is. 

Rhodesian Ridgebacks

De gemiddelde levensduur van een Rhodesian Ridgeback

Veel mensen vinden het belangrijk om de gemiddelde levensduur van een hondenras te weten. Dat is niet zo gek aangezien je een hond koopt met de hoop dat deze zo lang mogelijk onderdeel blijft van het gezin. Van een rhodesian ridgeback is de gemiddelde leeftijd zo tussen de tien en twaalf jaar. De gemiddelde leeftijd zegt minder over een hondenras dan je op het eerste gezicht denkt. Het is namelijk zo dat de manier waarop een hond verzorgd wordt en te eten krijgt meer invloed heeft op de gezondheid van een hond dan de gemiddelde leeftijd. Zorg er daarom voor dat jij je hond altijd goed verzorgd en op tijd met het dier naar de dierenarts gaat. 

Karaktereigenschappen van de Rhodesian Ridgeback 

Zoals eerder genoemd staat de rhodesian ridgeback bekend als een vrij agressieve hond. Dat is jammer aangezien deze honden met de juiste opvoeding en training hartstikke lief en gehoorzaam kunnen zijn. Wanneer je een hond koopt als deze nog een puppy is kun je deze opvoeden en heb jij invloed op het karakter van de hond. Als je het lastig vindt om je hond op te voeden kun je kiezen om samen met de hond naar een cursus te gaan. Daar leer je hoe je je moet gedragen zodat jouw hond je gehoorzaamd.